Glutation prodaja putem online prodavnice i velikog broja apoteka

Glutation prodaja putem online prodavnice i velikog broja apoteka

Šta je glutation?

U poslednjih nekoliko godina glutation privlači veliku pažnju i stručne javnosti i pacijenata koji su potrazi za suplementom koji može da pomogne celom organizmu da se izbori sa različitim stanjima i bolestima.

Hemijski posmatrano glutation je jedan mali tripeptidni molekul koji se sastoji iz tri aminokiseline: glicin, cistein i glutaminska kiselina. Aminokiselina cistein poseduje aktivnu “lepljivu” sumpornu grupu za koju se “lepe” sve toksične materije u organizmu i zajedno sa glutationom se izbacuju u spoljašnju sredinu putem jetre ili bubrega. Ovo svojstvo glutationa da može snažno i brzo da izvrši detoksikaciju pomaže svakoj ćeliji da se očisti od toksičnih materija i da počne da funkcioniše svojim punim, zdravim kapacitetom. Pored detoksikacije, glutation je odgovoran za pravilno funkcionisanje imunog ssitema, daje nam snagu, vitalnost i dugovečnost, a svojim antioksidativnim mehanizmima uklanja i štetne kiseonične i azotne slobodne radikale.

Koliko glutationa imamo u našem organizmu? | Glutation

Koliko glutationa imamo u našem organizmu?

Glutation se normalno i fiziološki stvara u našem organizmu od rođenja, a najveća sinteza se događa u jetri. Smatra se da u celom organizmu imamo oko 30g glutationa, a da dnevno trošimo i izbacujemo oko 3g glutationa dnevno. Glutation nije detektabilan u krvi, jer je to intraćelijski molekul/antioksidans i nalazi se samo unutar ćelija gde ga ima u koncentracijama sličnim kao glukoze, holesterola ili kalijuma, što nam govori koliko je zaista bitan za život i celokupno funkcionisanje.

Više glutationa-zdraviji organizam!

Kada u ćelijama imamo dovoljno glutationa, kao što je slučaj u adolescenciji i negde do 30te godine, sve naše ćelije besprekorno funkcionišu, puni smo snage i elana. Retko smo bolesni, a fizički nikad spremniji. Sve mentalne aktivnosti obavljamo bez većih problema, koncentracija i fokus su na visokom nivou. U tom nekom periodu veoma retko bolujemo od nekih hroničnih bolesti, nemamo bore, vitalni smo i osećamo se kao da možemo da osvojimo svet.

Šta utiče na smanjenje nivoa glutationa?

Šta utiče na smanjenje nivoa glutationa?

Ipak, kako dolazi do fiziološkog procesa starenja, nakon tridesete godine koncentracije glutationa u ćelijama opadaju i počinju da se javljaju različiti simptomi njegovog nedostatka. Kod nekog je to umor, slabost i malaksalost, kod drugih dolazi do pada mentalnih aktivnosti, slabije se fokusiramo na obavljanje određenih svakodnevnih zadataka. U drugim, težim slučajevima, pojavljuju se simptomi i određenih bolesti, kao što su visok krvni pritisak, insulinska rezistencija i dijabetes, hormonski problemi, nemogućnost začeća, pojava nekih neuroloških smetnji. Fizičke performanse takođe opadaju.

Pored fiziološkog gubitka glutationa starenjem, glutation gubimo i na neke druge načine. Naime, u prethodnih 100 godina, mi kao čovečanstvo smo sintetisali i pustili u prirodu preko 120 000 novih hemijskih jedinjenja, što pesticida, herbicida, insekticida, lekova, hormona, emulgatora, konzervanasa i tako dalje, a genetski se ništa nismo promenili i imamo istu količinu glutationa kao pre 100 godina. Naš organizam pokušava glutationom da se oslobodi ovih štetnih i otrovnih materija i dolazi do njegovog posledičnog mnogo većeg trošenja.

Zbog modernog načina života, smatra se da smo danas svi u nekom stepenu glutation deficitarni!

Oksidativni stres

Oksidativni stres je stanje organizma kada postoji povećana produkcija štetnih slobodnih radikala i smanjena antioksidativna odbrana organizma. Antioksidativnu odbranu organizma u velikom procentu čini glutation i kada njega nema dovoljno ili se prebrzo potroši, naš organizam ulazi u stanje oksidativnog stresa. Oksidativni stres je odgovoran i uzrok je mnogih bolesti današnjice, uključući i kancer.

Kako nadoknaditi nivo glutationa?

Glutation možemo nadoknaditi na nekoliko načina, ali najefikasniji se pokazao uzimanje glutationa kroz dijetetske suplemente.

Suplementacija

Kroz suplementaciju generalno tačno znače šta uzimate, u tačnoj dozi i to onoj koja je propisana od strane Ministrastva zdravlja i koja je optimalna na dnevnom nivou. Na tržištu postoji ne tako mali broj glutation suplemenata, ali jedan se izdvaja kao najkvalitetniji – Glutation Premium.

Glutation u hrani

Glutation možemo uneti i kroz hranu, ali u značajno manjem obimu nego kroz suplemente. Glutation se nalazi u šparglama, šargarepi, paradajzu, kiselom mleku, spanaću, bundevi, brokoliju, avokadu, ćuretini.

Glutation u hrani | Glutation

Vežbanje

Naučne studije pokazuju da redovno umereno vežbanje povećava nivo glutationa u organizmu. Upravo zato se smatra da su sportisti i rekreativci vitalniji, snažniji i dugovečniji od pasivnih osoba koje se malo kreću.

redovno umereno vežbanje povećava nivo glutationa u organizmu. | Glutation

Nedostatak glutationa je u vezi sa mnogim bolestima

Smatra se da je preko 70 bolesti u vezi sa niskim nivoom glutationa u organizmu.

Bolesti jetre

Kako se u jetri stvara najveća količina glutationa, njegov nedostatak jako pogađa jetru i javlja se kod svih jetrenih oboljenja. Nedostatak glutationa je u korelaciji za ozbiljnošću bolesti. Tako kod masne jetre imamo relativno mali deficit glutationa, kod hepatatisa veći, kod ciroze jetre još veći, a kod kancera jetre glutationa skoro da i nema.

Najbolji indikator nedostatka glutationa u jetri i organizmu je vrednost GGT enzima.

Bolesti jetre i nedostatak glutationa | Glutaion

Što je vrednost GGT-a veća, organizmu nedostaje više glutationa.

Insulinska rezistencija i dijabetes

Svi dijabetičari imaju nizak nivo glutationa u organizmu, a ako je dijabetes nekotrolisan i praćen vaskularnim komplikacijama, nedostatak glutationa je drastično veći.

Dijabetes- koncentracija glutationa u eritrocitima| Glutation

Kardiovaskularne bolesti

su takođe praćene niskim glutationom i nižim vrednostima važnog vazodilatatora – azotnog oksida. Glutation ima mogućnost oslobađanja azotnog oksida, širenja krvnih sudova i omogućava dobru zaštitu od nastanka ateroskeroze i infarkta miokarda.

Plućne bolesti

U plućima se nalazi oko 140 puta više glutationa nego u krvi. Razlog za ovako visok nivo glutationa u plućima je taj jer nas u plućima glutation štiti od svih zagađivača i isparenja koje udišemo. Sve plućne bolesti – uključujući upale pluća, astmu, hroničnu opstruktivnu bolest pluća, pa i kancer pluća korelišu sa niskim nivoima glutationa.

Plućne bolesti

Pušači imaju drastićno niže nivoe glutationa u plućima i smatra se da je upravo nedostatak glutationa u vezi sa nastankom kancera pluća kod pušača.

Neurološke bolesti

Mozak ima jako slabu antiokisadatvnu odbranu zbog hematoencefalne barijere i vrlo je osetljiv na oksidativni stres. Neurološke bolesti vezane za starenje kao što su Parkinsonova i Alchajmerova bolest praćene su niskim glutationom. Isti slučaj je kod autizma, multiple skleroze i stanja nakon moždanih udara.

Glutation kapsule

Sastav

Glutation Premium kapsule sadrže 250mg čistog glutationa, bez dodatnih supstanci

Tehnologija

Glutation je dobijen posebnim patentiranim procesom fermentacije koji omogućava nesmetani prolazak kroz digestivni trakt, bez gubitka aktivnosti.

Bioraspoloživost

Do skoro se smatralo da glutation ne može da se resorbuje nakon oralne upotrebe i da se raspada u želucu. Ipak, japanska biotehnološka kompanija Kyowa je uspela da napravi oblik i sirovinu glutationa zaštićenim procesom fermentacija koju je nazvala Setria®. Za Setria® glutation je dokazano naučnim studijama u Sjedinjenim Američkim državama da se odlično resorbuje nakon oralne primene i da je zaštićen od dejstva želudačne kiseline. Več nakon 30 min nakon uzimanja ovog glutationa, dolazi do povećanja glutationa u krvi.

Glutation prodaja online i u apotekama

Postoji više kanala prodaje Glutation Premium kapsula, preko websajta, društvenih mreža i preko mreže apoteka.

Prodaja putem online shopa

Na sajtu www.glutationpremium.com u gornjem meniju postoji opcija prodavnica. Samo pratite korake, popunite podatke, a Glutation se šalje istog dana ili sutradan putem City express kurirske službe i za 1-2 radna dana je kod Vas na adresi. Dostava se ne plaća, a samo plaćanje proizvoda se vrši pouzećem.

Prodaja na društvenim mrežama

Poručivanje glutation kapsula se može jednostavno obaviti i preko naših FB i IG društvenih mreža @glutationpremium porukom u inbox gde nam ostavite podatke, sve ostalo je isto kao i za poručivanje preko websajta.

Glutation kapsule su dostupne i u apotekama

Veliki broj bolje snabdevenih apoteka širom Srbije, a pogotovo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ima redovno Glutation Premium kapsule na stanju. Ukoliko neka apoteka slučajno i nema trenutno glutation, može da ga poruči od veleprodaja i za 1 dan je kod njih na stanju.

Autor: Mr Ph Jasna Simičić

Call Now Button