Eliminišite umor i malaksalost iz Vašeg života

Umor i malaksalost | Glutation

Šta se podrazumeva pod malaksalošću i umorom?

Svako ljudsko biće se u nekom periodu svog života susrelo sa malaksalošću i umorom. Oni se javljaju kao normalna reakcija na svakodnevne životne obaveze i izazove, fizičke napore, a ponekad mogu biti i posledica nekih oboljenja.

Prepoznajte znake malaksalosti i umora

Malaksalost i umor se karakterišu stanjima gde postoji manjak energije za obavljanje čak i svakodnevnih aktivnosti. Javlja se i pospanost, manjak volje, zamaranje prilikom laganih radnji, nekada može doći do gubitka daha, otežanog penjanja uz stepenice, produženog spavanja. Neki od telesnih simptoma koji mogu pratiti malaksalost i umor jesu ubrzano disanje, bledilo u licu, nizak pritisak.

Umor na poslu | Glutation

Šta sve dovodi do osećaja malaksalosti i umora?

Najčešće, malaksalost i umor zavise od samog načina života koji vodimo. Mogu da se jave nakon iscrpljujućeg i teškog fizičkog rada, nakon psiholoških i emotivnih lomova, nakon konzumiranja alkohola, boravka u zagušljivom prostoru, tokom velikih vrućina, usled nedovoljno sna, nakon obilnih obroka ili tokom obilnih ciklusa. Ovaj vid umora i malaksalosti koji zavisi od našeg ponašanja i načina života prestaje čim se otklone uzroci koji su ga izazvali.

Ipak, malaksalost i umor se mogu javiti i kao posledica određenih ozbiljnijih stanja i bolesti: anemije, kardiomiopatije, kovid-19 infekcije, hormonskih promena, hipoksije, kanceri, depresija.

Kada se malaksalost i umor javljaju?

Ukoliko nisu izazvane nekim patološkim stanjima, malaksalost i umor osećamo odmah po buđenju – teško se razbuđujemo, nemamo snage za odlazak u kupatilo, odlažemo spremanje za posao, tražimo kafu. Takođe, većina ljudi oseća simptome malaksalosti i umora odmah nakon dolaska sa posla, u popodnevnim časovima, kada je potrebno prebaciti se iz uloge radnika u ulogu porodičnog čoveka. I najzad, malaksalost i umor se mogu javiti uveče pred spavanje, kada zaspimo na kauču ispred televizora, ili nemamo snage da obavimo večernje higijenske rutine.

Javljanje malaksalosti i umora | Glutation

Šta možete uraditi da se ne osećate malaksalo i umorno?

Pre svega, važno je otkloniti uzroke umora i uvesti zdrave životne navike kako do umora ne bi došlo. Važno je prepoznati šta do umora dovodi i izbegavati radnje i situacije koje do njega dovode. Ukoliko su malaksalost i umor posledica nekog oboljenja, treba ih prvo dijagnostikovati i lečiti osnovnu bolest, koja će posledično dovesti i do smanjenja ovih neprijatnih simptoma.

Povezanost anemije, malaksalosti i umora

Anemija je najčešće oboljenje koje dovodi do malaksalosti i umora. Nastaje iz više razloga – povećanim gubitkom krvi, nedostatka gvožđa ili B12 vitamina neophodnih za sintezu eritrocita ili destrukcijom samih crvenih krvnih zrnaca. Malaksalost i umor kod anemije se javljaju usled nedovoljnog snabdevanja srca, mišića i mozga kiseonikom. Vrlo je česta u trudnoći kada beba crpi rezerve gvožđa od majke. U zavisnosti od uzroka nastanka anemije, ona se leči transfuzijama ili nadoknadom gvožđa i vitamina B kompleksa.

Kako ojačati imunitet i sprečiti umor i malaksalost?

Zdrav način života je najbolja prevencija simptomima malaksalosti i umora. Prva stvar koju morate da uvedete jeste menjanje navika koje su do umora i dovele. Neophodne je podići energetski nivo organizma na optimum, a to se može uraditi na više različitih načina.

Evo šta treba znati u vezi smanjenja malaksalosti i umora:

Pružite sebi dovoljno sati kvalitetnog sna

Svake noći treba leći u određeno vreme i obezbediti sebi bar 7-8 sati neisprekidanog sna. Savetuje se spavanje u dobro provetrenoj i ohlađenoj prostoriji, bez veštačkog svetla i u mraku. Telefone i bilo koju drugu stimulaciju odložiti bar 1h pre odlaska na spavanje. Hormon melatonin je zadužen sa san, a ukoliko Vam uspavljivanje i spavanje predstavlja problem, treba razmotriti uzimanje ovog suplementa svake noći pred spavanje.

Dovoljno sati kvalitetnog psa

Obratite pažnju na ishranu i unos kalorija

Ishrana treba da sadrži što je moguće manje prostih, instant šećera, koji brzo podižu lučenje insulina, ali ga brzo i smanjuju čime dolazi do osećaja gladi i manjka energije. Takođe, obilne obroke pune hidrata i masnoća treba izbegavati kako bi se izbeglo prejedanje i nedostatak snage nakon obroka. Ishrana treba da sadrži mahom proteine, uz vlakna iz svežeg voća i povrća

Pravilna ishrana i unos kalorija | Glutation

Smanjite nivo stresa u svakodnevnom životu

Stres povećava lučenje kortizola – hormona stresa. Kada je kortizol visok, dolazi do različitih promena u organizmu, snižava se aktivnost naših imunih ćelija, pa smo podložniji bakterijskim i virusnim infekcijama. Tehnike meditacije i joga su se odlično pokazale u botbi sa svakodnevnim stresom današnijce.

Pijte više vode

Hidriranost organizma je veoma važna za izbegavanje malaksalosti i umora, pogotovo u slučaju visokih spoljašnjih temperatura. Savetuje se svakodnevno uzimanje bar 2 litra tečnosti.

Izbegavajte energetske napitke

Energetski napici sadrže kofein koji pomaže u održavanju budnosti i koncentracije. Ovo veštački izazvano povećanje energije ipak ima i svoje nuspojave, kao što je ubrzan rad srca – tahikardija, koja može provocirati u teškim slučajevima čak i panične napade, pa se savetuje izbegavanje konzumiranja ovih pića i uvek treba dati prednost čistoj vodi ili prirodno ceđenim sokovima.

Redovno vežbajte i šetajte

Redovna fizička aktivnost dovodi do bolje oksigenacije tkiva mišića, srca i mozga, a doprinosi i značajnom širenju krvnih sudova. 30-45 minuta svakodnevnog brzog hoda može čuda da učini za psiho-fizičko zdravlje svakog pojedinca, kao i da smanji osećaja malaksalosti i umora. Nakon posla nije dobro leći, nego baš naprotiv – pokrenuti se i izaći u šetnju.

Uzimanje suplemenata

Mnogi suplementi imaju za cilj podizanje energije i smanjenje simptoma umora i malaksalosti. Ukoliko postoji anemija, savetuju se suplementi gvožđa i B12 vitamina. Ako je anemija isključena, u borbi protiv umora može Vam pomoći koenzim Q10 i glutation.

Kako glutation kapsule mogu da pomognu u borbi protiv malaksalosti i umora?

Glutation kapsule smanjuju osećaj hroničnog umora, malaksalosti i pospanosti. Takođe, na potpuno prirodan način vraćaju energiju, poletnost, fokus i koncentraciju.

Kako glutation pomaze oko umora i malaksalosti | Glutation

Šta su Glutation kapsule?

Glutation Premium su kapsule koje sadrže 250 mg visoko oralno-bioraspoloživog glutationa. Ovakav glutation je otporan na dejstvo želudačne kiseline i potpuno se aposorbuje. Glutation je mali tripeptidni molekul prisutan u svakoj ćeliji našeg tela. Nakon 30te godine njegovo stvaranje u organizmu se smanjuje, te počinjemo da osećamo umor, malaksalost, zamor, a postajemo i podložniji različitim hroničnim bolestima.

Na koji način Glutation kapsule deluju?

Glutation povećava proizvodnju energije u našim ćelijama, obnavlja ih i regeneriše. Kada ćelije dobro funkcionišu, funkcionisaće dobro i tkiva, organi, pa samim tim i ceo organizam. Umor nestaje, imuni sistem radi pojačanim kapacitetom, jetra nas efikasno oslobađa toksina, vraća nam se snaga, energija i mentalni kapacitet.  Samo 1 kapsula dnevno tokom 3-4 meseca dovoljna je da obnovi organizam u celosti i napuni naše istrošene energetske baterije.

Autor: Mr Ph Jasna Simičić

Call Now Button